Aanleverspecificaties


Bestandsformaten

Bestanden kunnen worden aangeleverd als PDF, JPG en TIF

We wijzen u erop dat alle bestanden met ingesloten lettertypes of met alle tekst in outlines/ contouren moeten worden aangeleverd.
 Bij het aanleveren van een bestand gaat onze voorkeur uit naar een (certified) PDF. Indien u afbeeldingen gebruikt, raden wij een resolutie aan van 300dpi voor regulier drukwerk en 150 DPI voor grootformaat drukwerk (spandoeken, canvas e.d.). Omdat dit niet in alle gevallen mogelijk is, hanteren wij een minimale resolutie van 150dpi. De afdruk wordt mogelijk onscherp bij een lagere resolutie dan 150dpi.

Microsoft Office (Word – Publisher – Excel – Powerpoint)
In het Microsoft Office pakket is het niet mogelijk druk klare bestanden te maken. Deze bestanden geven onverwachte resultaten. Wel kunnen wij voor u kijken of wij uw Office-bestand om kunnen zetten in een drukbaar bestand. U kunt hiervoor een prijsopgave bij ons aanvragen.

 

Kleuren

Full colour
Full colour (4/0 - 4/4) bestanden moeten altijd worden opgemaakt in CMYK (niet in RGB), denk om foto's deze staan standaard vaak in RGB.

PMS kleuren moeten bij full colour drukwerk ook omgezet worden naar CMYK.

U kunt de CMYK-kleuren instellen via de stappen bij de volgende programma's:

Adobe Indesign: Edit > Transparancy Blend Space > Document CMYK
Adobe Illustrator: File > Document Color Mode > CMYK Color
Adobe Photoshop: Image > Mode > CMYK Color

Let op: Internetafbeeldingen en software als Microsoft Office Word maken gebruik van RGB-kleuren

De maximale kleurdekking bij full color drukwerk is ongeveer 280%. Wanneer u bijvoorbeeld zwart in full color opmaakt, let dan op dat zwart ook echt 100% zwart is en geen 100% cyaan, 100% magenta, 100% yellow en 100% black. Als zwart echt diep zwart moet zijn, voeg dan 10% toe bij C, M en Y, dan krijg je: 10%C +10%M + 10%Y +100%K. Maar nooit voor zwarte teksten. Een mix van 400% (dus hoger dan 280%) kan vlekken en andere storende factoren in uw drukwerk veroorzaken. Aanbevolen wordt om niet meer dan 280% kleurdekking te geven bij CMYK. %C + %M + %Y + %K

PMS kleuren
Bestanden met één of twee kleuren drukwerk moet worden opgemaakt in PMS (solid colors). Deze kleurcodes moet u meegeven in uw document.

Wanneer er een "doorschijnende" kleur wordt toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat circa 10% de minimale doorschijnendheidfactor (opacity) is om garant te kunnen staan voor de drukkwaliteit. Wanneer u een tint van de kleur toepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat circa 10% de minimale waarde is.

 

Formaten en snijmarge

Bestanden voor drukwerk dienen te worden aangeleverd in de juiste formaten. Houd hierbij rekening met 3 mm snijmarge/afloop aan alle zijden. We adviseren u binnen uw ontwerp altijd minimaal 3 mm binnen het netto formaat te werken zodat belangrijke teksten en/of afbeeldingen niet kunnen komen te vervallen.
In het geval van een A4(210 x 297 mm) houdt dit in dat deze opgemaakt dient te worden met het formaat 216 x 303 mm.

 

Uploaden

Er zijn 3 manieren om uw ontwerpbestand naar ons te sturen:

1. Bestanden uploaden via ons aanleversysteem. Geschikt voor bestanden tot 10 MB.
    Alleen mogelijk indien u een account heeft. 
Bekijk uitleg

 

 

 

2. Bestanden aanleveren via onze wetransfer pagina. Geschikt voor bestanden tot 2 GB.
    Belangrijk bij deze aanlevermethode is dat u uw ordernummer vermeld bij elk aangeleverd bestand.
    Bekijk uitleg

 3. Bestanden aanleveren via e-mail. Geschikt voor kleine bestanden tot 5 MB.
    U kunt de bestanden verzenden naar bestanden@dailydrukwerk.nl
    Belangrijk bij deze aanlevermethode is dat u uw ordernummer vermeld bij elk aangeleverd bestand.
   
   


Lukt het uploaden van bestanden niet? Neemt u dan contact met ons op.


 

Helpdesk

Komt u er niet uit? Bekijk de veelgestelde vragen. Of mail onze helpdesk. U krijgt zo snel mogelijk, maar altijd binnen 24 uur antwoord.